Micha Braaksma in het Lokaal Kunstroute Middelburg

Micha Braaksma (18) is multidisciplinair kunstenaar, vooral actief met fotografie en schrijverschap, maar daarnaast ook met fashion-design en modellenwerk. Hij is ook hoofdredacteur van het literair jongerentijdschrift ROATS Magazine en oprichter van HZine, het kunst- en cultuurblad van de Hogeschool Zeeland. 

De inspiratie voor veel van zijn werken komt uit de filosofie, specifi

ek het existentialistisch gedachtegoed van denkers als Friedrich Nietzsche, Albert Camus en Jean-Paul Sartre. 

Hij is inmiddels nog maar een jaar openbaar bezig met zijn werk. Inmiddels is hij al meerdere malen gepubliceerd in (literaire) tijdschriften en bundels, heeft hij door heel Nederland zijn werken voorgedragen, heeft hij op verschillende plaatsen geëxposeerd en heeft hij onlangs de derde prijs voor Taal gewonnen bij Kunstbende Zeeland. 

Op 2 juli staat een selectie van zijn werken in het Lokaal te Zusterplein 8 van 13:00 tot 17:00 tentoongesteld, waaronder gedichten, foto’s en kleding. 

SPOT ON Middelburg

Zou jij het brugwachtershuisje van de Schroebrug missen, als het er niet meer zou staan?

Over die vraag hadden we echt nog nooit nagedacht. Dat gebouwtje staat er gewoon. Het is niet eens meer in gebruik, maar het hoort bij de ophaalbrug. Je rijdt er langs en je ziet het bouwsel eigenlijk niet eens. Of toch: je ziet het altijd, maar het doet je verder niets. Maar als het zou worden weggehaald zou er toch iets ontbreken, of niet?

We beginnen hierover omdat ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van Stichting Brugwachtershuisjes in 12 Nederlandse brugwachtershuisjes lichtkunstwerken worden gerealiseerd in november en december. Ook in het huisje bij de Schroebrug. Wij Middelburgers worden opgeroepen om onze Stadsdichter Aschwin Van den Abeele te inspireren voor zijn bijdrage aan het kunstwerk in Middelburg. Aschwin laat zich inspireren door alle persoonlijke betekenissen die worden opgeschreven. Op basis van de dichtregel en (de architectuur van) het huisje ontwerpt een lichtkunstenaar vervolgens een theatrale belichting.

De vraag is dus: wat betekent het Middelburgse brugwachtershuisje voor jou? Via dit online formulier kun je jouw input geven.

Wij moeten er nog eens over nadenken. Feit is dat het huisje en de brug ouder zijn dan wij zelf. Het werd geopend in december 1970. Veel beelden van het huisje zijn er niet (wellicht in de beeldbank van Rijkswaterstaat, maar die is even offline), maar Jaap Wolterbeek maakte een prachtige foto in 1995, met de brugwachter nog aan het werk. Tegenwoordig worden de bruggen bediend vanuit Vlissingen. In een PZC uit 1985 komt brugwachter Marijs aan het woord. Die had het toen al over een tunnel. Het eerste ontwerp van de brug verscheen in 1969 al in de krant. Het was toen nog de grootste ophaalbrug van Nederland.

Wat je ook vindt van het brugwachtershuisje: het is wel óns brugwachtershuisje! Spot On!

Meer op:

Spot On! Stichting Brugwachtershuisjes

https://nl.wikipedia.org/wiki/Schroebrug

Bron: wij zijn de stad Middelburg

Kunst & Cultuurroute Middelburg

6 februari 2022 Heb ik meegedaan aan de Kunst en Cuultuurroute Middelburg. De kunst en Cultuurroute Middelburg vind elke eerste zondag van de maand plaats. Er doen hier meer dan 30 galeries, ateliers en instellingen aan mee.

Ik organiseer de exposities in het Lokaal aan Zusterplein 3. Elke maand doet er een andere exposant mee aan dit event. Meer informatie vind u op www.kunstroutemiddelburg.nl

Recensie Kunsthal Rotterdam Maart 2016

Kunsthal Rotterdam

Een verrassende en  bijzondere collectie van foto's Van Philippe Halsman en schilderijen van diverse kunstenaars.

!Vrijdag 11 maart zijn wij op bezoek geweest bij de kunsthal Rotterdam. Opvallend is hoeveel er te zien is. Dat maakte een grotet indruk op ons.. De schilderijen van verschillende artiesten waren leuk opgezet, zo werden er allemaal hoeken gebouwd waar elk werk van een verschillende kunstenaar te zien was. De kleuren en patronen kwamen op speelse wijze op ons af.

De fotografie van Philip Halsman was zeer indrukwekkend. Je kunt het zo gek niet bekenden of deze fotograaf heeft deze bekende ster wel laten springen voor zijn camera. Ook is Dali te zien op de foto's. Zeker de moeite waard om even te kijken.

Recensie nieuw museum. : "Museum Rotterdam"

Vandaag zijn we bij museum Rotterdam geweest om eens te kijken naar het nieuwe museum. . Het museum laat de geschiedenis zien van Rotterdam. Zeker de moeite waard om eens te bekijken.

Er wordt gebruik gemaakt van video, kunst en maquettes van de stad van Rotterdam. Ook worden er voorwerpen uit de geschiedenis van Rotterdam getoond.

Ook kun je hier een sticker plakken op je favoriete plek van Rotterdam en dit beschrijven in een logboek. Leuk want ik heb mijn vrouw Niky ten huwelijk gevraagd nabij de Schouwburg van Rotterdam

Felix Zekveld, (FBZ ART) and Tymon Ferenc de laat (Me Like Painting)

Tymon from Me Like Painting www.melikepainting.com  searches for contrast in it's many forms. His work is often being described as energetic with a touch of pop & street art. The choice ofsubjects vary, but often link back to his adventures abroad. In most of his work he mixes materials like acrylics, markers, and spraycans.

His pop-up gallery is found in the citycentre of Rotterdam, where he works together with trainees and volunteers to keep the gallery running. 

Here you can also find the work of Felix Zekveld with the Dutch Zebra and killing the decades